דלג אל תוכן ראשי

מי מספר אחת? המלכה בטטה

כתומה, מתוקה ומפוצצת ערכים תזונתיים - מה הפלא שהבטטה הנפלאה נחשבת לירק הבריא ביותר?

קוראים לה "תפוח אדמה מתוק", אבל הבטטה (ידעתם ששמה האמיתי הוא "לפופית נאכלת"?) היא הרבה יותר מזה והאמת, שבתכונותיה היא בכלל לא דומה לתפוח אדמה. יש לה טעם מתוק משגע, צבע כתום עמוק ומרקם נימוח וקרמי, ואפשר להכין ממנה מגוון אדיר של מאכלים נהדרים. אם כל זה לא מספיק כדי לאמץ אותה מיד ולהיכנס איתה למטבח, כדאי לדעת שהבטטה גם נחשבת לירק הבריא ביותר, או אם תרצו, סוג של מזון-על.

מה כל כך בריא בבטטה?

קודם כל, היא כתומה, מה שאומר שהיא מכילה כמויות גדולות של בטא קרוטן וגם ליקופן. יש בה מינרלים חשובים כמו אשלגן, סידן, מגנזיום וזרחן, היא מכילה ויטמין A, C, E וגם ויטמינים מקבוצה B, ואם תאכלו אותה עם הקליפה (לא לשכוח לקרצף היטב) גם תקבלו מנה יפה של סיבים תזונתיים. כל אלה הופכים את הבטטה לירק בריא במיוחד, שמעניק לגוף שפע של נוגדי חמצון ונחשב כמסייע במניעת מחלות לב, סרטן ועודף כולסטרול ומועיל במיוחד לנשים נגד תסמיני גיל המעבר, בתקופת הנקה או מחזור.

איך בוחרים?

עם השנים גידול הבטטות בישראל הלך והתרחב (אנחנו גם מייצאים בטטות לחו"ל), וכיום הבטטות נמכרות בשווקים ובמרכולים כמעט כל השנה. הזן העיקרי הוא הכתום אבל ניתן למצוא בארץ גם בטטה בעלת תוכן בהיר, לבנה-צהבהבה. רצוי לבחור בטטות קטנות או בינוניות, קשות ובעלות קליפה ללא כתמים ובלי "עיניים" שמצמיחות גבעולים.

מה עושים איתה במטבח?

מה לא. הבטטה מתיידדת בקלות עם כל אופני ההכנה – בישול, אפייה וטיגון ומתאימה לשלל מאכלים. במרק כתום, בפירה או קרם, כמילוי לרביולי, בריזוטו עשיר וקרמי, להכנת ניוקי, בקציצות או לביבות או פשוט כמו שהיא, אפויה בתנור – אין ספק שמדובר באחד מחומרי הגלם המגוונים ביותר במטבח. אז קדימה, לעבודה!

 

אין תגובות לכתבה זו
הוספת תגובה
הוסיפו תגובה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת

הוספת תגובה:

* שדה חובה

שם מלא שדה חובה, נא למלא.
כתובת דואר אלקטרוני שדה חובה, נא למלא.
תוכן תגובה שדה חובה, נא למלא.