דלג אל תוכן ראשי

ארוחת הסדר – טיפים לחיים קלים יותר (תרתי משמע)

סלט שורשים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: נמרוד סונדרס

ארוחת הסדר היא אחת מהארוחות המסורתיות ביותר בישראל. גם אם אינך מנוי על ציבור הדתיים או המסורתיים בארץ, קרוב לוודאי שאתה גם יושב אל שולחן הסדר עם משפחתך או חבריך וממלא אחר מצוות החג - מי יותר ומי פחות.

משפחות רבות לא תעזנה להשמיט חלק מהמנות היותר מסורתיות של הסדר, כמו מרק עוף או הגפילטע פיש ואחרות תתעקשנה על קציצות כרישה כמשהו שלא ניתן בלעדיו. אך בצירוף למנות המסורתיות ניתן בהחלט לשלב מנות אחרות, קלילות יותר, שתוספנה צבעוניות וייחודיות ותעזורנה גם לשמור על קלילות בקיבה.

מאחר וארוחת הסדר הינה אירוע מתמשך וכבד משהו והמנות העיקריות כמעט תמיד עשויות מבשר, מומלץ מאוד לשלב מאכלים קלים העוזרים לעיכול ומוסיפים אפשרויות קולינריות לאלה שמעדיפים לאכול כמה מנות צדדיות קטנות במקום מנה גדולה וכבדה.

מפליא כמה קל להוסיף מנות כאלה. כמה סלטים רעננים וקלילים של חסה ועוד ירוקים, ירקות שורש צלויים בתנור, אורז לבן או מלא מאודה כמות שהוא, תפוחי אדמה בתנור עם כמה ענפי רוזמרין ועוד.

עוד עניין חשוב הם הילדים הנוכחים בסדר. לילדים הקטנים לא תמיד יש את הסבלנות לחכות לאוכל (ולעתים קרובות גם המבוגרים כבר חסרי סבלנות…). כדאי מאוד להכין מספר מנות קטנות לילדים על מנת שינשנשו משהו לפני שמתחילים לאכול – זה יקל על כולם.

עוד טיפים:

  • מומלץ לאכול לאורך היום של ארוחת הסדר על מנת לשמור על הקיבה מלאה במקצת ולא להגיע מורעבים לארוחת הסדר.
  • לא מומלץ לאכול יותר מדי מצות שכן אלה עשויות מקמח ומים, מכבידות על העיכול ואינן תורמות ערך תזונתי רב – חוץ מהרבה קלוריות.
  • מומלץ לשתות הרבה מים לפני ארוחת הסדר ובזמן הארוחה ולאחריה לשתות משקה חם ולא קר – זה מקל על העיכול.
אין תגובות לכתבה זו
הוספת תגובה
הוסיפו תגובה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת

הוספת תגובה:

* שדה חובה

שם מלא שדה חובה, נא למלא.
כתובת דואר אלקטרוני שדה חובה, נא למלא.
תוכן תגובה שדה חובה, נא למלא.