דלג אל תוכן ראשי

שומשום, היפתח!

תמונה: pixabay

הזרע הקטנטן והתמים למראה הוא למעשה פצצה מרוכזת של טעם ובריאות. מה הפלא שאנחנו משתמשים בו כל כך הרבה?

אנחנו רגילים לראות את הזרעים הקטנים והצהבהבים האלה בכל מקום – על ציפוי הבייגלה או הלחמנייה, מעטרים בורקס פריכים, מפוזרים בין עלי הסלט או מעורבבים בתערובת ירושלמית של זעתר. לשומשום האהוב יש שימושים רבים ומגוונים בצורתו השלמה וגם כאשר הוא טחון – בטחינה או בחלבה למשל. ועוד לא אמרנו מילה על השמן. טעים? ברור! אבל גם מאד מאד בריא. הנה כמה דברים שכדאי לדעת על הזרע העתיק והאיכותי הזה.

השומשום הוא הזרע העתיק ביותר להפקת שמן שהאדם מכיר ומגדל כבר מעל 5000 שנה. המקור שלו מאפריקה אבל מרבית הזנים המתורבתים מקורם בהודו. לישראל מגיע שומשום בעיקר מאתיופיה, ניגריה וסודן. זן אחר של שומשום שצבעו שחור, נפוץ בעיקר במזרח הרחוק.

קטן קטן אבל גדול!

לשומשום יתרונות בריאותיים יוצאי דופן: הוא עשיר בויטמינים ובמינרלים – בראש ובראשונה בסידן, אך גם במגנזיום, נחושת, אשלגן וברזל. יש בו לציטין, פרוטאין (חלבון), חומצות שומן חיוניות, חומצה פולית ונוגדי חמצון עוצמתיים, שמסייעים למנוע ספיגת כולסטרול ומפחיתים לחץ דם. מי שרוצה יכול להנביט אותו ולהעצים את תכונותיו הבריאותיות.

מה עושים איתו?

לשומשום טעם אגוזי עשיר וייחודי. מייצרים ממנו מגוון רחב של מזונות כמו טחינה, חלבה, שמנים לשימושים שונים וחטיפים מתוקים ומלוחים. בצורתו הגולמית או הקלויה השלמה הוא משמש בעיקר לזרייה על מאפים ולשילוב בתבשילים, בסלטים ובתערובות גרנולה, תבלינים וזרעים.

מה לגבי שמן השומשום?

בזרעי השומשום תכולת שמן גבוהה במיוחד. השמן הזה עשיר באומגה 6 ויש לו חיי מדף ארוכים במיוחד. ישנו שמן בהיר ושמן כהה ארומטי יותר, סמיך ועשיר. הם משמשים בעיקר במטבח האסייתי וגם כשמני עיסוי בשיטת העיסוי ההודית (איורוודה).

אין תגובות לכתבה זו
הוספת תגובה
הוסיפו תגובה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת

הוספת תגובה:

* שדה חובה

שם מלא שדה חובה, נא למלא.
כתובת דואר אלקטרוני שדה חובה, נא למלא.
תוכן תגובה שדה חובה, נא למלא.

מוצרי סוגת בכתבה

  • שומשום

    שומשום

    עשיר בשמן ובויטמינים מקבוצה B ובמינרלים בעיקר ברזל וסידן. בעל ערך תזונתי רב היות והוא עשיר במתיונין חומצה אמינית חיונית. שומשום משמש גם כמקור לשמן וכחומר גלם לייצור טחינה , חלבה ודברי מאפה. ...

    קראו עוד