עכשיו העונה: מבשלים עם במיה
עוד לא התנסיתם בבישול עם במיה? צאו לשוק או לירקניה והצטיידו בתרמילים הירקרקים והסופר-בריאים, שיכניסו לכם טעם ועניין למטבח.
כן, אנחנו יודעים שיש כאלה שלא אוהבים במיה – בעיקר בגלל שאם לא מטפלים בה היטב, המרקם שלה הופך רירי ולא כולם מתים על הרעיון. בדיוק בשביל זה אנחנו כאן – כדי לעשות לכם חשק להתגבר על הדעות הקדומות ולהכניס את התרמילים הירקרקים והסופר בריאים האלה למטבח שלכם. לא תצטערו.
מה זה בעצם?
מקורו של צמח הבמיה הוא באזור אתיופיה והוא יכול להתנשא עד לגובה של 2 מטרים. הפרח שלו מלבלב בדיוק למשך יום אחד ואחריו מתחיל להתפתח הפרי, שהוא למעשה תרמיל מלא בזרעים קטנים. יש כמה זני במיה – בארץ מוצאים לרוב את הזן הקטן והשעיר אך גם את הזן הגדול יותר שמכונה "אצבעות הגברת" ונמכר בעיקר במארזים. עונת הבמיה בישראל מתחילה בחודש מאי ומסתיימת בספטמבר.
למה כדאי לאכול במיה?
מדובר בפצצת בריאות, נטולת שומן ודלת קלוריות. הבמיה מכילה הרבה ויטמינים, סיבים תזונתיים ומגוון מינרלים כמו ברזל, סידן, אשלגן, נחושת ועוד. היא נחשבת למסייעת במניעת עודף כולסטרול, סוכרת, השמנה וסרטן המעי הגס. הריריות שלה אפילו מועילה בשיקום מערכת העיכול ובניקוי שלה.
איך מכינים במיה?
בוחרים במיה טריה, ללא פגמים ובעלת פלומה רכה. במיה צעירה וטריה אפשר לנשנש אפילו בלי לבשל בכלל, אבל לרוב אוכלים אותה כשהיא מבושלת, שלמה או חתוכה. קוטמים בזהירות ובלי לפצוע את התרמיל את ה"עוקץ", שוטפים היטב ומניחים לייבוש. על מנת להפחית את הריריות, מומלץ להתחיל את הבישול בטיגון קל בשמן זית. את הבמיות הגדולות מומלץ לטגן או לצלות בתנור ולאכול מיד, את הקטנות נהוג להוסיף לתבשילים ולקדרות, לאורז, פסטה ומרקים. הבמיה אוהבת במיוחד טעמים חמצמצים כמו של לימון ועגבניות ואפשר גם להכין ממנה חמוצים.
עוד מתכונים טעימים במיוחד
- ריזוטו פריקה עם פילה לברק צלוישל טל כהןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(29 מדרגים)
- ריזוטו קרם סלקשל רובי מיכאלקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(24 מדרגים)
- לאפה עיראקית תוצרת ביתשל רובי מיכאלקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(22 מדרגים)
- מג'דרה פריקהשל שף דויד כרמיקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(26 מדרגים)