דלג אל תוכן ראשי

אופים באהבה: 10 כללי זהב לאפייה עם שמרים

צילום: pixabay

בין אם עוגת שמרים בשבילכם זה "אלא לאוכלה בלבד" ולעולם לא להכין אותה לבד, ובין אם אתם מאלה שמתפיחים בצקים בשתי ידיים קשורות מאחורי הגב, אף פעם אין דבר כזה יותר מדי טיפים מוצלחים לאפייה ביתית עם שמרים. קבלו אותם

בעבודה עם שמרים תמיד יש מסתורין, סימן שאלה חמקמק, תחושת הליכה אל הלא-נודע, איזה שהוא חוסר ביטחון קל שמתגנב אל הלב. אנחנו שואלים את עצמנו האם השמרים שקנינו טריים וטובים או באיזה קמח הכי כדאי לנו להשתמש להכנת המאפים, ולא שוכחים לשאת תפילה חרישית שהבצק יתפח כמו שצריך. כדי להקל על המצוקה, אספנו למענכם כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם בדרך למאפה השמרים המושלם.

  1. מתחילים בציוד – כדאי לעבוד עם מיקסר (אלא אם אתם מצוידים בשרירי לישה חזקים), להכין מראש קערה גדולה ומשומנת להתפחה ורצוי שיהיה בהישג יד משקל דיגיטלי, כי בעבודה עם בצקי שמרים דיוק הוא חלק מההצלחה.
  2. בוחרים קמח – מקובל להכין בצקי שמרים עם קמח רב תכליתי, שמתאים לכל סוגי המאפים. אם אתם רוצים לקבל תוצאה מוצלחת במיוחד, מומלץ להשתמש בקמח לחם. זהו קמח עתיר גלוטן, בסיס חשוב ליצירת בצק תפוח וגמיש.
  3. בוחרים שמרים – בשוק קיימים מספר סוגי שמרים, מהניסיון שלנו הכי נוח להשתמש בשמרים יבשים, שנשמרים לאורך זמן במצב רדום ומוכנים לשימוש בכל עת. יתרון נוסף הוא במינון – אלה שמרים חזקים שמבטיחים תוצאה אחידה ואיכותית, לכן יש להשתמש בשליש מכמות השמרים הטריים המצוינת במתכון.
  4. מאחסנים את השמרים – חשוב להשתמש בשמרים המאוחסנים באריזה אטומה, שמבטיחה את פעילותם התקינה. את האריזה אפשר לאחסן בטמפרטורת החדר, במקרר או במקפיא, כל עוד מוודאים שלא תיכנס אליה לחות.
  5. בודקים שהשמרים תקינים – אם אתם חוששים שהשמרים לא יפעלו והבצק לא יתפח, אפשר להכין מה שמכונה "ראש עיסה", תערובת של שמרים, מים חמימים, סוכר וקמח בכמויות קטנות. מערבבים ומשהים למשך 10 דקות – אם מופיעות בועות זה סימן שהשמרים פעילים. אם אין בועות, סימן שהגיעה השעה לרכוש שמרים חדשים.
  6. מכינים את חומרי הגלם – שמרים אוהבים טמפרטורה חמימה ולכן מומלץ להביא את כל החומרים לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים בהכנת הבצק.
  7. קמח וסוכר תחילה – שמן ומלח יעכבו את פעילות השמרים, לכן מומלץ לערבב אותם תחילה עם החומרים האחרים ורק לאחר מכן להוסיף את השמן והמלח, כך שהם לא יבואו במגע ישיר עם השמרים.
  8. לשים לאט – תודה לממציא המיקסר, שמאפשר לנו ללוש את הבצק במהירות איטית במשך 10 דקות תמימות בלי להזיע. לישה איטית וממושכת מבטיחה את התפתחות רשת הגלוטן והגמישות הרצויה, שתעזור לבצק לתפוח.
  9. מתפיחים – מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת ומניחים אותה במקום חמים (אפשר ליד הכיריים או התנור, או אפילו בתנור שחומם וכובה, אחרי שהתקרר כמה דקות). את הקערה אפשר לכסות במגבת לחה, בניילון נצמד או בשקית ניילון, כל אופה וההעדפה שלו. בדרך כלל מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כאשר משך הזמן תלוי בסוג הבצק, בטיב השמרים ובטמפרטורה. כדאי לדעת שבצקים עתירי שומן זקוקים לזמן תפיחה ממושך יותר.
  10. מתפיחים שוב – כמעט כל מאפי השמרים זקוקים לתפיחה כפולה. התפיחה השנייה תתבצע אחרי הוצאת האוויר מהבצק ועיצובו לצורה הרצויה לקראת האפייה.
    רק החודש בהנחה! השמרים החדשים של סוגת בקופסה לסגירה נוחה ואחסון ששומר על הטריות
    הדפיסו את הקופון או הראו אותו בקופה

קופון שמרים יבשים

תגובות (1)
הוספת תגובה
הוסיפו תגובה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת

הוספת תגובה:

* שדה חובה

שם מלא שדה חובה, נא למלא.
כתובת דואר אלקטרוני שדה חובה, נא למלא.
תוכן תגובה שדה חובה, נא למלא.
אריה שרף

בקשר לסעיף 7 בקמח יש חלבון בשם גלוטן המתפרק ל 2 רכיבים עם . שני רכיבים אלה משתרגים זה בזה ויוצרים את רשת הגלוטן. הרשת נבנית תוך כדי לישה. טמפרטורת הבצק לאחר לישה (במלוש) צריכה להיות עד 24 מעלות צלסיוס אחרת הלחם או המאפה מתעוות. כאשר מכניסים מלח בתחילת הלישה המלח מתיישב בצמתים של רשת הגלוטן ועקב כך נוצר חיכוך ועליית טמפ. השמן מרופף את הרשת. לכן מלח ושמן רק אחרי 6 דקות לישה

השיבו

מוצרי סוגת בכתבה

  • שמרים יבשים בפחית

    שמרים יבשים בפחית

    שמרים יבשים איכותיים באריזה ייחודית מבית סוגת. השמרים מתאימים לשימוש בכל סוגי המאפים: לחם, חלה, לחמניות, פוקצ'ה, פיצה ועוד. נמכרים באריזות במשקל 100 גרם ו-500 גרם. ...

    קראו עוד
  • קמח לחם

    קמח לחם

    עשוי מ"חיטת הלחם". בעל רמת גלוטן גבוהה. לאחר לישה מתקבל בצק בעל אלסטיות גבוהה. מיועד לבצקים בהם נדרש נפח מאפה גבוה. בהכנת הבצק יש להוסיף מים ולהגדיל זמן לישה בהשוואה לקמח "רגי...

    קראו עוד