דלג אל תוכן ראשי

לאכול נכון בארוחת החג

תמונה: pixabay

לארוחות חג יש נטייה להיות גדולות, עשירות, עתירות קינוחים וכוסות יין. בנוסף לכל העושר הקלורי הזה, הישיבה הנעימה בצוותא מעודדת אכילה ושתיה. האמת היא שבשל הנסיבות המיוחדות של תקופת החגים ייתכן ועדיף להימנע מקביעת מטרות גבוהות מבחינת הורדת משקל ולהסתפק במטרה אחת - להישאר באותו משקל ולמנוע העלאת כמה קילוגרמים מיותרים.

אז הרשו לעצמכם ליהנות משפע מאכלי החג אך נסו לאכול בכמויות מדודות. ניתן עדיין לאכול וליהנות כמו כולם, אך להשתדל לאכול בארוחת ראש השנה "רק" 1500 קלוריות במקום 3000! כן, ארוחת החג יכולה להגיע לכך ובקלות רבה. בואו נראה כיצד:

ראש השנה: מתחילים בכמה חצאי תפוח בדבש = עוד 100 קלוריות, נשנשנו לנו חצי רימון ועוד 80 קלוריות נכנסו לגופנו… כוס יין אחת מעניקה לפחות 100 קלוריות ועוד לא התחלנו עם המנה הראשונה… ומה עם כל הקינוחים?

אם אתם המארחים של ארוחת החג, יש באפשרותכם לבשל ארוחה יותר בריאה לעצמכם ולכל האורחים שלכם. אתם יכולים למשל לאפות דג בתנור במקום לטגן, להימנע מכמויות של מיונז ושמן בסלטים, לבשל דגנים מלאים וקטניות כתוספות ולמנה העיקרית לבחור בבשר רזה כמו עוף, הודו, בקר רזה או דגים.

שיטות הבישול העדיפות הן: גריל, אידוי, אפייה ובישול קדרה במקום טיגון וצלייה עם תוספת שמן או שומן. בכל צורות הבישול, מומלץ להשתמש בכמה שפחות שמן ורטבים מוכנים ולהכין יופי של טעמים מעשבי תיבול ותבלינים.

לפני הארוחה מומלץ לשתות מים. לקינוח איכלו סלט פירות או סורבה.

אין תגובות לכתבה זו
הוספת תגובה
הוסיפו תגובה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת

הוספת תגובה:

* שדה חובה

שם מלא שדה חובה, נא למלא.
כתובת דואר אלקטרוני שדה חובה, נא למלא.
תוכן תגובה שדה חובה, נא למלא.