דלג אל תוכן ראשי

טעים להכיר: שום ירוק

תמונה: pixabay

אחיו הצעיר של השום היבש מגיח בכל שנה לקראת הפסח ונעלם מהשווקים באמצע אפריל. ריחני, עדין, עסיסי ועונתי - כל הסיבות הטובות לעשות היכרות עם השום הירוק.

זה בצל ירוק? אולי עירית? או שבעצם מדובר בזן חדש של שום? במקרה הזה כל התשובות אינן נכונות. השום הירוק הוא בדיוק אותו שום ארצישראלי מוכר (חלק מהשום היבש שנמכר בארץ מגיע בכלל מסין, אבל זה כבר סיפור אחר). כל ההבדל ביניהם הוא שהשום הירוק נשלף מתוך האדמה לפני שהשיניים שלו הגיעו לגודלן המקסימלי והתייבשו, יחד עם הגבעולים הארוכים, הירוקים והשטוחים שצומחים לו מתוך הראש. העונה שלו כל כך קצרה – בקושי חודשיים – אבל כדאי מאד לרוץ לשווקים ולמצוא אותו כל עוד הוא בסביבה.

למה שום ירוק? 

קודם כל בגלל הטעם – הוא עדין וטרי, השיניים שלו (שעדין צמודות ונדבקות זו לזו, ועטופות במעטפת סגלגלה) עסיסיות וריחניות במיוחד והגבעולים פריכים ובעלי ניחוח שומי נהדר. העונה שלו (מסוף פברואר ועד אמצע אפריל בערך) קצרה ואביבית והוא נחשב לאחד מסמליה. יש שמקפידים לרכוש צרורות ממנו כל שנה, לתלות לייבוש (במקום מקורה) וליהנות משום מקומי טרי וטעים, גם אחרי שהעונה שלו מסתיימת. לא רוצים לייבש? אחסנו אותו במקרר, הוא יישמר במיטבו במשך כמה ימים.

מה בעצם עושים איתו?

אפשר כמובן להשתמש בו לכל שימושי השום הרגילים – שימו לב שהוא עדין וניחוחי יותר, מה שמאפשר להשתמש בו בנדיבות רבה, למי שאוהב. מהעלים הירוקים (השתמשו בחלקים הכי רכים ועדינים) אפשר להכין ממרח "פסטו", לשלב בין ירקות מוקפצים, להוסיף לרוטב לפסטה ואפילו למצוא את הרכים והצעירים מביניהם, לקצוץ דק ולהוסיף לסלט טוויסט שומי מרענן. גם בחלק הלבן דמוי הכרישה שקרוב ל"ראש" אפשר להשתמש, לאדות או לטגן יחד או במקום בצל או כרישה בכל מתכון שאתם אוהבים.

 

אין תגובות לכתבה זו
הוספת תגובה
הוסיפו תגובה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת

הוספת תגובה:

* שדה חובה

שם מלא שדה חובה, נא למלא.
כתובת דואר אלקטרוני שדה חובה, נא למלא.
תוכן תגובה שדה חובה, נא למלא.