מתהדרים – פירות הדר
פירות ההדר בשיאם בימי החורף, כשהם מנצנצים בירקניות ובשווקים בצבעי אדום-כתום-צהוב זוהרים ומפתים.
כבר עשרות שנים שישראל מזוהה עם פירות הדר, בראשם התפוזים (מי לא שמע על תפוזי Jaffa?). למרות שגידולם הצטמצם משמעותית בשנים האחרונות, אנחנו עדיין מעצמה קטנה של פירות הדר – גם באיכות, גם במגוון וגם בפיתוחים חדשים ומעניינים של זנים מיוחדים. בחורף אין תענוג גדול יותר מלנעוץ שיניים בפומלית בשרנית ועסיסית, לסחוט תפוזים למיץ ריחני ומלא בריאות ולכרסם קלמנטינה אחרי קלמנטינה ממש כמו חטיפים. חמישה דברים מעניינים שכדאי לדעת על הפירות הכי מהודרים בשוק:
הדרים ראשוניים
רוב פירות ההדר שאתם מכירים נוצרו מהכלאות שונות בין חמשת פירות ההדר הראשונים: פומלו, אתרוג, ליים, מנדרינה וזן נוסף שהתגלה לא מכבר בשם Citrus halimii.
האדומים חוזרים
תפוזי הדם וגם האשכולית האדומה מבצעים לאחרונה קאמבק לשווקים המקומיים. הם לא רק טעימים, יש להם גם יתרון בריאותי מוחץ – הם מכילים ליקופן, נוגד חימצון חיוני, שאחראי על צבעם האדמדם.
לא רק ויטמין C
נכון שעיקר התהילה של ההדרים מגיע מתכולת הויטמין הנלחם בצינון, אבל יש להם יתרונות תזונתיים משמעותיים לא פחות. פירות ההדר מכילים נוגדי חמצון שמפחיתים דלקות, מונעים לחץ דם גבוה, מסייעים בהפחתת כולסטרול ונחשבים למונעי סרטן ומחלות לב. יש בהם סיבים תזונתיים והם גם דלי קלוריות.
לא רק מיץ
כדי למצות את כל היתרונות התזונתיים של ההדרים, אל תסתפקו בשתיית מיץ טרי. כדאי גם לאכול אותם בשלמותם, כולל החלק הלבן העוטף את הפלחים.
אצלנו בחצר
גידול הדרים מתאים לכל אזורי הארץ וניתן לשתול אותם בכל ימות השנה, כל עוד בוחרים במיקום שחשוף לשמש.
אין כמו ניחוחות של פירות הדר במטבח. אז למה אתם מחכים?
עוד מתכונים טעימים במיוחד
- ריזוטו פריקה עם פילה לברק צלוישל טל כהןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(29 מדרגים)
- ריזוטו קרם סלקשל רובי מיכאלקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(24 מדרגים)
- לאפה עיראקית תוצרת ביתשל רובי מיכאלקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(22 מדרגים)
- מג'דרה פריקהשל שף דויד כרמיקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(26 מדרגים)