דלג אל תוכן ראשי

קינואה

בני האינקה כינו אותה "אם הדגנים" למרות שמבחינה בוטנית צרה אין היא לחלוטין דגן. וזאת בשל צורות הבישול והצריכה שלה, עם זאת, היא נחשבת אכן לסוג של דגן. זהו צמח הגדל במקור באזור האנדים, כאמור, שם היוותה מאז ומתמיד מזון בסיסי לצד התירס ותפוחי האדמה.

היא בעלת גרעינים קטנים וצהבהבים בעלי צבע שונה המשתנה על פי הזנים. הסוג הלבן- בז' הוא הנפוץ ביותר ונחשב לבעל הערך התזונתי הגבוה ביותר.

המוצר נמכר באריזה של 500 גרם או 1 קילו.

> קליק למתכונים עם קינואה

  • ערך תזונתי גבוה
  • ללא השריה
  • 20 דקות בישול

טבלת ערך תזונתי

אנרגיה (קלוריות)
385
חלבונים (גר')
11.5
פחמימות (גר')
70.3
סיבים תזונתיים (גר')
8.3
סך השומנים (גר')
6.4
חומצות שומן רוויות (גר')
0.8
חומצות שומן טראנס (גר')
פחות מ- 0.5
כולסטרול (מ"ג)
0
נתרן (מ"ג)
0
סוכרים (גרם)
3.4

מידע על אלרגנים:

עלול להכיל חיטה - גלוטן. שעורה - גלוטן.

עולם הדגנים של סוגת

דגנים מכילים חלבונים, סיבים, עמילנים ופחמימות), ויטמינים מקבוצה B ועוד. הם טובים לבריאות במיוחד אם הם מלאים (כגון אורז מלא ומוצרים מחיטה מלאה), משום שהם עשירים יותר בסיבים ובויטמינים.
דגנים וקטניות הנם מקור צמחי לחלבונים, אך כדי לקבל "חלבון מלא" - כלומר, לקבל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף - יש לשלב קטניות ודגנים על בסיס יומי. אוכלוסיות שלמות ברחבי העלם מבססות את ארוחותיהן על שילוב של דגנים וקטניות: במזרח אסיה אוכלים אורז וסויה, בדרום אמריקה אוכלים תירס ושעועית, במזרח התיכון - מנגבים בפיתה חומוס או אוכלים תבשיל אורז ועדשים.
צריכת מאכלים על בסיס דגנים מלאים יכולה להוות את הבחירה הבריאה ביותר להורדת הסיכון למחלות לב כליליות. צריכה מרובה של דגנים מלאים מהווה גורם מגן גם בפני התפתחות של סוכרת או השמנת יתר.