דלג אל תוכן ראשי

מה הקשר בין מה שאנו אוכלים והבריאות שלנו?

תמונה: pixabay

המספר העצום של מחקרי התזונה בעולם המערבי המנסים לאמוד ולחקור את הקשר שבין תזונה ולבין בריאות האדם מעיד על מצוקה בנושא. מצוקה הנובעת משפע המזון העצום הזמין לנו ומהשאלה מה מתוך השפע הזה, הכולל גם מוצרים תעשייתיים רבים שאינם מוסיפים לבריאותינו, עלינו לבחור ולהכניס לתוך גופנו.

אולם, השאלה בדבר הקשר שבין המזון שהאדם מכניס לפיו ובין מצב בריאותו אינה חדשה. בתרבויות שונות בעולם עסקו בשאלה זו רבות וכבר בתקופות עתיקות ביותר:

הרפואה הסינית בת אלפי השנים שמה דגש ברור על תזונה כחלק מאורח חיים בריא והיא נותנת הנחיות לגבי דברי המזון הנכונים למניעת מחלות ולשמירה על איזון כמו גם הנחיות לגבי התזונה המתאימה למחלות מסוימות, מצבים נפשיים, עונות השנה, שעות ביממה ועוד.
הרמב"ם עסק בנושא מרתק זה רבות ובכתביו ניתן למצוא המלצות לתזונה נכונה לשמירה על בריאות הגוף והנפש.
האיורוודה – הרפואה ההודית העתיקה, חקרה את הנושא רבות.

ואלו הן רק דוגמאות מעטות. אולם, אין ספק שבעידן הנוכחי ובעיקר בעולם המערבי ניצב האדם בפני בעיה יומיומית של בחירה. כי המחקרים מוכיחים שאוכל טוב, נכון ומזין עוזר לשמור על הבריאות ואף להתחסן מפני מחלות, להגביר את החיוניות והמרץ, לשפר את מצב הרוח ולהאט תהליכי הזדקנות.

הקשר שבין מחלות שונות והמזון שאנו צורכים הוכח באינספור מחקרים שונים ומשרדי הבריאות האמריקאיים מפרסמים ומעדכנים מדי פעם את המלצותיהם והנחיותיהם.
כמובן, הפרעות רבות נובעות באופן ישיר או מושפעות ישירות מתזונה – בעיות בתפקוד מערכת העיכול, תופעת גזים, בטן נפוחה או עצירות. אלו הסובלים ממחלות שונות של מערכות הלב והדם או רמות כולסטרול גבוהות יכולים לשפר את מצבם בשמירה על תזונה נכונה המתאימה להם.
הקשר בין השמנה, סכרת, כאבי ראש, מיגרנות, מצב העור או תחושות עייפות וכבדות קשורות כולן לתזונה, מושפעות ממנה ולעתים אף נובעות בפירוש מתזונה לקויה.

צריכת מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה

מסגרת קלורית נכונה (פירות, ירקות, דגנים, קטניות, שילוב של חלבון מן החי ומן הצומח ובעיקר מידה נכונה, גיוון ואיזון) יכולה לתרום באופן ממשי לבריאותינו.
היום גם יפה לראות כיצד אותה אימרה ידועה האומרת ש"אוכל בריא לא יכול להיות טעים", הולכת ומאבדת כל יסוד. שפים ידועים מפרסמים מתכוני בריאות טעימים ומסוגננים העומדים בכבוד בקטגוריית 'אוכל גורמה', גם אוהבי המטוגן והשמן מבינים שרצוי וגם ניתן להחליף מזונות מסוימים בתחליפים בריאים יותר ללא כל התפשרות על הטעם.

קליק לכל מתכוני הבריאות באתר

אין תגובות לכתבה זו
הוספת תגובה
הוסיפו תגובה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת

הוספת תגובה:

* שדה חובה

שם מלא שדה חובה, נא למלא.
כתובת דואר אלקטרוני שדה חובה, נא למלא.
תוכן תגובה שדה חובה, נא למלא.