מאכלי פורים על פי ההלכה
על פי ההלכה, יש נוהגים לאכול בפורים זירעונים - זכר לזירעונים שהיו אוכלים דניאל וחבריו בבית המלך, כדי לשמור על הכשרות, שנאמר (דניאל א,טז): "ונותן להם זירעונים", ואמרו חז"ל "התך (שתיווך בין מרדכי לאסתר) - זה דניאל".
לגבי אוזני המן – ישנם דורשים המסבירים שהמאכל בא לרמז על דברי המדרש: "כיוון שראה המן שלושה אבות – מיד תש כוחו, וכתיב (תהילים עה,יא) 'וכל קרני רשעים אגדע' – זה המן, 'תרוממנה קרנות צדיק' – זה מרדכי".
בקהילות האשכנזיות נוהגים לאכול בפורים, וכן בערב יום-הכיפורים ובהושענא רבה, כיסנים ממולאים בשר (ביידיש 'קרעפלאך'). אף במרוקו נהגו לאכול לביבות ממולאות בשר ושקדים (וכן חלות וכעכים בדמות סולמות – משום שהייתה לישראל עלייה בפורים, וציפורים – על-שם הפסוק, [ישעיה לא] "כציפורים עפות כן יגן ה' צבאות על ירושלים".
יש מסבירים שהטעם לכך הוא, שבימים אלה עורכים סעודה מכובדת כמו ביום-טוב אך מותרים במלאכה, ולכן היום-טוב הוא 'מכוסה', ומציינים זאת במאכל הכולל בשר (המסמל את השמחה, כמאמר חז"ל על הפסוק "ושמחת בחגך" – "אין שמחה אלא בבשר"), אבל הבשר מכוסה בבצק.
שגור בפי העם, שבכל פעם שמכים – אוכלים כיסנים: הכאת המן בפורים, הכאת 'על חטא' בערב יום-הכיפורים, וחביטת הערבה בהושענא-רבה.
עוד מתכונים טעימים במיוחד
- שקשוקה שעועית מנומרת זריזהשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(24 מדרגים)
- צ׳ילי קון קרנה מהירשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(25 מדרגים)
- מג׳דרה עדשים ירוקות זריזהשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(22 מדרגים)
- חומוס ביתי ב-5 דקותשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(27 מדרגים)